Hoppa till innehåll

Karta

Natthall utsiktsplats, Klippan

Kategori

  • Nära parkering
  • Utsiktsplats

Kanske är det Rönneådalens vackraste plats. Ett ställe som du alltid kommer att längta tillbaka till. Från en klippa som stupar brant mot ådalen ser du hur vattendraget meandrar sig fram mellan frodiga ängar och skogar. En rofylld och inte så lite magisk plats med sköna vyer.

Om man lyssnar riktigt noga, så kan man kanske höra jättarna, som bor inne i berget bland de väldiga stenblocken vid stigen.

Vägbeskrivning

GPS-koordinater: 56.0100, 13.3745

Bästa angöringspunkten för den som kommer med bil är parkeringsplatsen i Anderstorps eneskog. Därifrån är det cirka 25 minuters promenad längs Skåneleden fram till Natthall. Man kan också angöra i närheten av gården Eketorp på andra sidan Rönneådalen där Skåneleden går ner i dalen, över bron och fortsätter upp till Natthalls topp. Kör förbi Djupadal i riktning mot Torraröd och efter Eketorp kommer ni in i en bokskog där det går att ställa bilen i anslutning till en skogsväg på vänster sida. Ni går sedan tillbaka längs vägen och tar er in på betesmarken ovanför ån där ni ser Skåneledens markering.

För den som är lite mer förtrogen med landskapet går det också bra att parkera på parkeringsplatsen i närheten av Djupadals mölla. Sen kan man följa den asfalterade vägen över bron mot Anderstorp och efter några hundra meter ta in vänster på en liten grusväg, Följ skogsbrynet på vänster sida så kommer ni ner på Skåneleden där bron över Rönneå finns. Passa också på att besöka området näraDjupadalsmöllavid Rönneå och Snällerödsbäcken! Koordinater: 56.0194, 13.3859

Bron över Rönneå är bitvis i dåligt skick och kan vara hal i väta.

Relaterade platser

Relaterade platser