Hoppa till innehåll

En kontrastrik destination

Destination Rönne å och Ringsjön bjuder på en kontrastrik naturupplevelse med vatten, fiske, skog, vulkan och slott. Hos oss kan alla människor få en berikande naturupplevelse, från den mest ovana stadsbon till expertfiskaren och den fullt utrustade medlemmen i ett friluftssällskap. Här mår gösen bra och laxen leker, och här möts människor och mår bra.

Vatten har format landskapet på många sätt, inte bara den fantastiska naturen. utan även de samhällen som har byggts upp längs med åar och runt sjöar. Destination Rönne å och Ringsjön är en fantastisk plats och vi har siktet inställt på att du ska få vattennära upplevelser som berikar ditt liv och som du bär med dig länge. Sex städer förenas av Rönne å och Ringsjön och där vattnen rinner fram har miljöerna formats olika. Passa på att uppleva och njuta av kontrasterna!

Stadspulsen i Ängelholm

I Ängelholm upplever du den ringlande Rönne å mitt i staden. De många broarna, vandringsstigarna längs med ån och alla bryggor ger dig möjlighet att njuta av både stadspuls och stillhet.

Lugna oaser i Åstorp

I Åstorp rinner Rönne å längs med de ärtgröna ängsmarkerna vid Tomarps Ene, i natursköna Kvidinge. Tomarps ene är en lugn oas med närhet till vacker ekskog med gamla anor. En bit från ån ligger Tomarps Kungsgård.

Brusande forsar i Klippan

Klippan bjuder på de största fallhöjderna i Rönne å och det är ingen slump att det anlades kraftverk i denna trakt. Kraftverken är tagna ur bruk och kommer att monteras ned. Fördämningarna och de små forsarna i anslutning till kraftverken ger landskapet en unik karaktär. Här finns vackra vandringsleder mellan Klippans bruk och Forsmöllan där du bitvis ackompanjeras av forsens brus.

Historiens vingslag i Eslöv

Eslöv gränsar både till Västra Ringsjön och Rönne å. Med sina 9 slott finns många möjligheter till historiska äventyr för både små och stora upptäckare. Vid Sjöholmen har Rönne å har sitt ursprung. Härifrån ringlar sig Rönne å norrut genom vacker natur förbi Rönneholms slott, Stockamöllan och Billinge.

Sjöar som möts i Höör

Rönne å, Västra Ringsjön, Östra Ringsjön, Sätoftasjön - i Höör kan du uppleva dem alla! Ringsjön avdelas mitt i av Bosjöklosterhalvön, en vacker plats som är perfekt för en paus oavsett om du kommer från vattnet eller från land. I Höör kan du njuta av närheten till vattnet på cykelleder, vandringsleder, vid badplatser.

Magisk solnedgång i Hörby

Hörby, med sitt läge längst i öster, bjuder på vackra solnedgångar över Ringsjöns glittrande yta. Naturreservatet vid Fulltofta och Nunnäsviken är några sjönära platser som ger vackra upplevelser.

Välkommen till destination Rönne å och Ringsjön!