Hoppa till innehåll

Karta

Bjäretslingan, vandring, Höör

Kategori

  • Vandring

Bjäretslingan är 3.3 kilometer lång och markeras med vit färg.

Bjäretslingan går genom ett fantastiskt naturområde med orörd, spännande skog och rasbranter. Inne i skogen blandas fåglarnas underbara kvitter med bäckens rofyllda porlande. På slingans högsta punkt passerar man över Ulfsbjär och förbi gården Bjäret.

Ulfsbjär är resterna av en vulkan som var aktiv på dinosauriernas tid. Växtligheten på Ulfsbjär är speciell. Här trivs blåsippa och myskmadra och andraovanliga arter som gillar basisk jord.

Om du vill gå Bjäretslingan, finns en parkeringsplats vid Sjöhuset. Körlängs med vägen som går parallellt med Dagstorpssjöns södra sida. Här finns både toalett, sittgrupp, grill och informationstavla.

Fakta

Naturreservatet Bjäret ingår i Stiftelsen Skånska Landskapsströvområde Frostavallen. Stora delar av naturreservatet ligger på en basaltkupp, Ulfsbjär. Det är resterna av en vulkan som var aktiv för 80-170 miljoner år sedan.

Skåneleden går genom reservatet liksom den 16 kilometer långaPilgrimsleden. Det finns även ett stort antal rundslingor i strövområdet. I reservatet hittar du Bjäretslingan (vit) som är 3,3 kilometer. Den passerar höjden Ulfsbjär.

Rundslingor som passerar reservatet är

-Långstorpsslingan 9,9 kilometer (grön)
https://www.hoor.se/uppleva-gora/idrott-motion-och-friluftsliv/friluftsliv-och-motion/motionsslingor-och-naturomraden/frostavallens-strovomrade/

-Dagstorpsslingan 9,3 kilometer (blå).

Vägbeskrivning

Start vid parkeringen vid Sjöhuset.

Om du vill gå Bjäretslingan, finns en parkeringsplats vid Sjöhuset. Kör längs med vägen som går parallellt med Dagstorpssjöns södra sida.

Relaterade platser

Relaterade platser