Hoppa till innehåll

Karta

Tostarp Bed'n Ride, Ljungbyhed, Klippan

Kategori

  • Att göra
  • Djur
  • Boende

Turridning

Vi erbjuder rid-semester, rid-weekends och turridning för rutinerade ryttare på stora pigga hästar samt guidade ridturer för dig med egen häst i Söderåsens Nationalpark.

Vi rider i Söderåsens Nationalparks vackra bokskogar med dramatiska dalgångar. Njut av milsvid utsikt uppe på höjderna i Skånes Grand Canyon.

Ridvägarna är milsvida, bokskogen vacker och underlaget fantastiskt. Det är sagolikt att utforska Söderåsens Nationalpark till häst.

Vi tar bara upp till 4 ryttare åt gången då vill vill erbjuda personliga och unika upplevelser i små grupper.

Vill man komma och rida med egna hästar har vi även guidade turer.

Boende

Lägenheten med egen ingång är på ca 90m2 bestående av stort sovrum utrustat med en 160 säng, en dagbädd som är 90 eller 160 bred, en 140 säng och en 120 dubbelsäng. Kök med plats för sex personer med öppen planlösning mot sällskapsdelen som är utrustad med soffa och soffbord och en kamin man kan elda i. Soffan kan bäddas ut till en 140 säng. I lägenheten finns ett badrum som totalrenoverades april 2022. Lägenheten har en privat terrass om ca 40m2 där det sommartid finns utemöbler. Lägenheten är inte handikappanpassad då det saknas hiss och trappan som leder upp till boendet är ganska brant.

Det finns lite böcker och sällskapsspel att låna, perfekt för en kväll efter en härlig ridtur. Lägenheten hyrs även ut till dig som inte vill rida.

Vägbeskrivning

Tostarp 874
26453 Ljungbyhed

Föreskrifter

Förkunskap

Vi tar endast emot ryttare som kan framföra en häst i alla gångarter. Man ska kunna rida lätt och sitta stadigt i både trav och galopp. Hästarna är snälla men är man nybörjare så passar inte våra turer. Har man bokat en tur och vi anser att man inte klarar av att genomföra den på ett säkert sätt kommer vi omgående att avbryta turen och vi debiterar 100% då vi inte har möjlighet att boka in någon annan med så kort varsel.

Förtydligande ang ridkunskaper då vi fått många förfrågningar/ bokningar av ryttare med lägre/inga ridkunskaper: Vi har kunskaps gränser för ridning hos oss då det handlar om våra besökares och hästarnas säkerhet. Hästarna är inte svårridna eller bråkiga på något sätt, men de har egna viljor och egen motor, vilket man behöver kunna hantera.

Har man enbart ridit på turridning några gånger tidigare så är inte våra hästar lämpliga då de kräver en helt annan kunskapsnivå. Samma sak om man har ridit sin första termin på ridskola, då är de inte heller helt lämpliga hästar. Har man däremot ridit mycket och haft ett längre uppehåll så är det inga problem att rida dem. En bra måttstock är om man kan sadla och tränsa själv och kan rida lätt i traven och galoppera utan problem.

Om du är osäker ring eller maila och fråga innan du bokar.

Åldersgräns

Vi har 15år som åldersgräns. Vi har bara stora hästar och ganska pigga hästar och de lämpar sig inte för barn.

Maxvikt

Vi har olika maxvikt på våra hästar. Då de sadlar vi har är 17-17,5 tum så begränsar även det storleken på ryttare. Viktgränserna är satta för hästarnas välbefinnande.

Harry 85kgYippee 85kgHercules 80kg

Boende, In och Utcheckning

Incheckning sker kl 17 och utcheckning sker kl 15. Tididare incheckning och senare utcheckning kan vara möjlig efter överenskommelse förutsatt att ingen annan har bokat boendet före eller efter er.

Sänkläder, lakan, handdukar, badlakan, toapapper, diskmedel och handtvål finns i lägenheten. Det ingår ägg från gårdens frigående höns om man vill ha det i övrigt är det självhushåll. Vi vill att man lämnar bord och bänkar avtorkade, slänger sina sopor i soptunnorna vid vägen och diskar efter sig. Vi dammsuger och skurar när ni checkat ut.

Före och efter ridning

Vi träffas i stallet på er bokade tid, kom inte långt i förväg utan ha bokad tid som ankomsttid. Kommer ni långt i förväg är det inte säkert att vi är hemma.Vid ankomst går vi igenom vilken häst man ska rida, och vilken häst som skall ha vilken utrustning. Räkna med att det tar ca 30-40 minuter innan vi kommer iväg med hästarna. Var och en borstar och gör iordning den häst som man ska rida. Efter ridningen så tar det ca 30 minuter för att svampa eventuell svett och borsta hästarna efter ridturen.

Betalning

Betalning sker via Swish (1235996137) eller Bank-giro (5603-3905) i samband med bokning.

Har du företag kan vi självklart fakturera.

Avbokningsregler Ridning och Boende

Då vi är en liten verksamhet som endast har en tur per dag slår avbokningar med kort varsel ganska hårt mot vår verksamhet.

Meddela oss omgående om du får förhinder så vi får chansen att boka in ett annat sällskap.

Om man avbokat minst 48h innan bokad tid får man hela beloppet åter. För sena avbokning debiterar vi 50%. Avbokningar pga regn hanteras som en sen avbokning.

Avbokning pga dåligt väder

Avbokningar pga regn hanteras som en sen avbokning. Medtag regnkläder om det verkar bli skurar.

Vid risk för hårda vindar, kraftigt skyfall, storm och åska kan vi ta beslutet att senarelägga/ avboka turen pga säkerhetsskäl. Om vi avbokar återbetalas 100% av avgiften, man kan få ett presentkort, eller så kan vi boka om till annan dag. I första hand försöker vi senarelägga avfärden till ovädret dragit förbi. Det är vi som avgör om vädret är så dåligt att turen inte kan genomföras säkert.

Försäkring

Våra hästar försäkrade hos Agria och alla som rider eller vistas runt hästarna täcks av deras olycksfallsförsäkring. Vi rekommenderar även man har en egen olycksfallsförsäkring.

Vi har snälla, stabila och säkra hästar, men all ridning sker på egen risk. Det är flyktdjur och olyckor kan hända.

Klädsel och utrustning

Medtag egen ridutrusning. Medtag ridkläder anpassat efter väder (vid risk för nederbörd bör du ha regnkläder med dig). Hjälm är obligatoriskt för alla som rider hos oss. Vi har några hjälmar till låns om någon glömt men rekommenderar att ni tar med en egen. Alla under 18 som rider hos oss ska ha säkerhetsväst på sig. Egen väst behöver medtas då vi inte har några för utlåning. Ridskor med liten klack och långbyxor är krav.

Ha med eget husdjur

Det är inte tillåtet att ha med egna husdjur. Vi har katter och höns som går lösa på gården som inte vill bli jagade. På gården har vi även tre egna hundar. Då det vid flera tillfällen kissats på väggar, möbler och gardiner av besökande hundar så har vi tagit beslutet att inte längre tillåta besökande hundar i lägenheten.