Hoppa till innehåll

Karta

Frostavallens strövområde, Höör

Kategori

  • Att göra
  • Barnvagnstillgängligt
  • Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik
  • Nära toalett

I Frostavallens strövområde får du tillgång till fem olika vandringsslingor av olika längd och svårighetsgrad.

För dig med rörelsehinder har den knappt tre kilometer långa slingan runt Vaxsjön hårdgjord mark så att du kan ta dig fram med dina hjälpmedel. Viss hjälp kan behövas om du till exempel sitter i rullstol. Även barnvagnar kan med fördel tas med på den här slingan.

Strövområdet är mestadels på privatägd mark så visa stor hänsyn med att inte skräpa ner eller gå för nära hus och tomter. Se även till att du har din hund kopplad och att du stänger eventuella grindar som du passerar.

Det är Höörs kommun tillsammans med Stiftelsen Skånska Landskap och markägare i området som har hand om skötseln av strövområdet.

5 slingor:

Kommunikationer

Om du kommer till Höör med Öresundståg söderifrån eller Pågatåget är du på rätt sida för busshållplatsen. Om du kommer med Öresundståget från Hässleholm gå ner under tunneln till Bangårdsgatan på motsatta sidan.

Tag ringbuss 441 i Höör, hållplats läge A, och hoppa av vid hållplats Frostavallens Vandrarhem. Promenera genom parkeringsplatsen och följ sedan skyltning till Vaxsjöslingan. Avståndet från busshållplatsen till Vaxsjöslingan är cirka 200 meter.

Relaterade platser

Relaterade platser