Hoppa till innehåll

Karta

Västra Ringsjön fiskeplats, Höör, Hörby, Eslöv

Kategori

  • Att göra
  • Fiske

Ringsjön består av tre olika sjöbäcken;Östra sjön, Västra sjön, Sätoftasjöndär den Östra är störst till ytan också det största medeldjupet som är 6,1 mtotal sjöyta på 3973 Ha. Maxdjup är 17,5 som är i Sätoftasjön.

Ringsjön är också känd för sitt braxenfiske. Efter att det i början på detta sekel varit problem med algblomning så påbörjades ett reduktionfiske som bidragit till att siktdjupet har förändrats från 80 cm till 120 cmoch betydligt mindre algblommning. Idag är det en sjö som har utmärkt gösfiske, abborre naturligtvis gäddan som står och lurar i vassen.

Ringsjön FVOF
Organisationsnummer: 802427-2406

Ringsjöns fiskevårdsförening har till uppgift att samordna fisket i Ringsjön. I samverkan med Ringsjöns vattenråd följa fiskbestånd vårda detsamma.

Du kan köpa fiskekort av Ringsjön FVOF genom iFiske! Alla produkter (fiskekort) som säljs är digitala, dvs det och kvittot levereras via ePost, till appen och som ett SMS (tillval) från iFiske. Säljare är Ringsjön FVOF (802427-2406).

Fakta

Ringsjön delas upp i VästraRingsjön,Östra Ringsjön och Sätoftasjön.Sätoftasjön är en del avÖstra Ringsjön.

Västra Ringsjön ligger i Eslövs och Höörs kommuner, medan ÖstraRingsjön ligger i Höörs samt Hörby kommuner.

De två sjöarna delasav en udde längs med Riksväg 23, som löper igenom fritidshusområdetGamla Bo.Totalt har Östra och Västra Ringsjön samt Sätoftasjönett avrinningsområde som är 395 km².Från Ringsjön rinner Rönneå, mot nordväst, och ut i havet i Skälderviken, i norra Skåne. Halvön Lillö är rester av en vulkanoch den är även känd för sitt naturreservat.

Här finnsBosjökloster slott (se bild ovan)med anor från1100-talet,på en halvö i Ringsjön.

Föreskrifter

Ringsjön FVOF erbjuder fritt fiske för unga fiskare. Tänk på att alltid läsa och noga följa de fiskeregler som finns för området.

Specifikt för barn och ungdomar gäller:
- Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år.
- Endast handredskap.
- Måste ha med giltig legitimation.
- Barn/Ungdom måste kunna fiska på egen hand (Kasta/veva/fiska själva).
- Barn som ej fyllt 16 behöver ej fiskekort