Hoppa till innehåll

Karta

Rönne å Ljungbyhed fiskeområde Klippan

Kategori

  • Fiske
  • Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik

Lättillgängligt vattendrag med gädda, abborre mm.

Fiske tillåtet med giltigt fiskekort.

Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av14år. Tänk på att barn och ungdomar måste kunna visa giltig legitimation.

Observera!

Fiske är tillåtet på olika sidor av ån längs med olika sträckor:

Från Bäcken vid Prästamöllan gäller fiske på båda sidor nedströms fram till bron vid Spången.

Från bron vid Spången nedströms gäller fiske på södra sidan fram till Ljungbyheds skola.

Från skolan fram till bron Klostergatan är fiske ej tillåtet!

Från bron Klostergatan nedströms gäller fiske på norra sidan fram till västra gränsen för Herrevadsklosters naturreservat.

För fiske i dammarna vid Pappersbruket säljs fiskekorten dit genom Klippans Sportfiskeklubb (Preemmacken Klippan).Övrigt område enligt respektive fiskerättsinnehavare.

Föreskrifter

Du kan köpa fiskekort av Rönneådalens FVOF genom iFiske. Alla produkter (fiskekort) som säljs är digitala, dvs det och kvittot levereras via ePost, till appen och som ett SMS (tillval) från oss på iFiske. Säljare är Rönneådalens FVOF (802427-2398).

Fiske tillåtet med giltigt fiskekort i området enligt karta.För fiske i dammarna vid Pappersbruket säljs fiskekorten dit genom Klippans Sportfiskeklubb (Preemmacken Klippan).Övrigt område enligt respektive fiskerättsinnehavare.

Rönneådalens FVOF erbjuder fritt fiske för unga fiskare. Tänk på att alltid läsa och noga följa de fiskeregler som finns för området. Specifikt för barn och ungdomar gäller:

- Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 14 år.
- Måste ha med giltig legitimation