Hoppa till innehåll

Karta

Höganäs - Ängelholm, Kattegattleden

Kategori

  • Cykling

Du cyklar över vackra Kullahalvön som är fylld med konst, gårdsbutiker och loppisar. Sträckan är en blandning av lågt böljande, öppna fält och hög, kuperad terräng med en fantastisk utsikt. På väg in mot Ängelholm ligger Kronoskogen. I dess södra del, som kallas Sibirien, finns ett spännande ufo-monument.

Efter Höganäs passerar du små hamnar och badstränder som Strandbaden och Nyhamnsläge. Turen fortsätter över den vackra, dramatiska Kullahalvön. Strax efter Lerhamn ligger Krapperups borg med anor från 1500-talet.

Längst ut på Kullahalvön ligger naturreservatet Kullaberg, och har du tid över för en avstickare är det väl värt ett besök. Kullaberg erbjuder en variation av aktiviteter, till exempel vandring och klättring på klipporna. Den högsta punkten – Håkull – mäter 187 meter över havet.

När du åter når havet passeras samhällena Arild, Skäret, Jonstorp och Norra Häljaröd och på sträckan finns flera trevliga caféer.

På väg in mot Ängelholm ligger Kronoskogen. I dess södra del, som kallas Sibirien, finns ett spännande ufo-monument.

Ängelholm – Aktiviteter och upplevelsernas stad!

Sex kilometer sandstrand, kristallklart vatten och sköna klitter det är Ängelholm, som ligger vackert beläget längst in i Skälderviken mellan Bjäre- och Kullahalvön, frestar med storslagna naturupplevelser.

Rönne å slingrar sig genom staden och inbjuder till såväl paddling som fiske. Har du tur kan du få lax, gädda eller abborre på kroken och passerar du under sommaren rekommenderas en tur med sightseeingbåten Laxen.

I en lummig lövskog mitt i staden hittar du Ängelholms Hembygdspark, en härlig oas för hela familjen. Här finns en djurpark med nordiska djur, fem olika museer och en riktigt mysig lekplats. Vågar du testa klätterbanan högt uppe bland trädtopparna?

Järnvägens museum och Ängelholms flygmuseum är två upplevelsemuseer som passar hela familjen och i centrala Ängelholm hittar du allt från mysiga, små butiker och caféer till restauranger där du kan njuta av lokala råvaror.

Relaterade platser

Relaterade platser