Hoppa till innehåll
På gång

Hitta ut Två Halvöar, Ängelholm 17/3 - 31/12

Öppettider

Två Halvöar kallas området som innefattar Kullberg, Skälderviken och Bjärehalvön. Nu har du möjlighet att upptäcka området med hjälp av hittaut!

Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta (papperskarta eller digital karta i en app) ska finna checkpoints. Checkpointsen är t ex ledstolpar, skyltar eller lyktstolpar och de är markerade med ett märke med en bokstavskombination och symbolen för hittaut.

Varje checkpoint är numrerad och utmärkt på kartan. När du kommer till en checkpoint registrerar du den med hjälp av bokstavskombinationen. Du kan registrera i appen direkt eller på hemsidan för hittaut. Om du vill registrera dina checkpoints vid ett senare tillfälle kan du skriva ner nummer och bokstäver alternativt fota märket.

Appen hittaut

Appen för hittaut är gratis att ladda ner, den heter hittaut och finns där du laddar ner appar, både för iOS- och Android-enheter.

Papperskarta

En papperskarta kan du hämta på bland annat Ängelholms Turistcenter på Järnvägsgatan 5A i Ängelholm.

Om hittaut Två Halvöar

Hittaut Två halvöar, som utgörs av vandringsleder Höganäs - Ängelholm - Båstad, erbjuder en fantastisk vandring längs oändligt vacker och varierande natur. Med start i Mölle och magiska Kullaberg och med milsvid utsikt över Skäldervikens vatten, till Ängelholms kilometerlånga sandstränder. Vidare till Bjärehalvöns vackra hedar längs havet och klippformationer vid Hovs hallar och till Båstad, som är slutdestination. Vandringen är totalt 100 km.

- Etapp 1-3 Mölle - Ängelholm etapp (45 km)

Etapp 1: Mölle - Arild, 16 km, utmanande

Etapp 2: Arild - Svanshall, 6,5 km, lätt

Etapp 3: Svanshall - Ängelholm, 19 km, lätt

- Etapp 4-6 Ängelholm - Torekov (36 km)

Etapp 4: Ängelholm - Skälderviken, 4 km, lätt

Etapp 5: Skälderviken - Vejbystrand, 12 km, lätt

Etapp 6: Vejbystrand - Torekov, 20 km, medel

- Etapp 7-9 Torekov - Båstad (30 km)

Etapp 7: Torekov - Hovs hallar, 8 km, medel

Etapp 8: Hovs Hallar - Båstad, 13 km, medel

Etapp 9: Båstad runt, 9 km, lätt

Relaterade platser

Relaterade platser